2011. szeptember 27., kedd

Nemzetközi Mail art pályázat


Útnyerő / Levelek Pávainak
Az egyéves hernádkaki Nemzetközi Mail Art Művésztelep felhívása
Kedves Alkotótársunk!

A világ első mail art művésztelepe, a hernádkaki Nemzetközi Mail Art Művésztelep alapításának első évfordulója alkalmából elindítja az Útnyerő / Levelek Pávainak című projektjét

A Spanyolnátha művészeti folyóirat decemberben megjelenő, 2011/6. lapszáma Levelek Pávainak – Pávai-Vajna 125 címmel tematikus blokkot közöl a több jelentős gyógy- és hévizet feltáró geológus, Pávai-Vajna Ferenc születésének 125. évfordulója alkalmából.

Arra kérünk, hogy ha hazánkban, vagy bárhol a világban ittál valaha gyógyvizet, fürödtél már termálvízben, és ezek áldásos hatásait érezted, egy vagy több, erre az alkalomra készült művedben köszönd meg ezt Pávai-Vajna Ferencnek, akinek többek között Berekfürdő, Hajdúszoboszló, Szeged, Karcag, Debrecen, Szolnok gyógyvizeit köszönhetjük. (Nem feltétel, hogy munkád kötődjön e helyszínekhez: legyen bármilyen gyógyvíz, bárhol egy termálfürdő, mely épülésedre szolgált, melynek így szeretnél emléket állítani.)

A projekt egyik különlegessége, hogy az alkotó a küldemény kézbesíttetése során direkt téves címzést használ, feladónak pedig a művésztelepet jelöli meg (az útnyerő cím erre is utal): a posta a szándékosan tévesen címzett levelet (pl. „címzett ismeretlen” jelöléssel) „vissza”juttatja a feladó, jelen esetben a hernádkaki Nemzetközi Mail Art Művésztelep címére. A projektben kizárólag Magyarországról Magyarországra postán küldött, erre az alkalomra készült alkotások vehetnek részt.

Alakjától, anyagától, technikájától függetlenül közöljük és/vagy kiállítjuk a témakörhöz (Pávai-Vajna Ferenc, gyógyvíz, gyógyfürdő, termálfürdő) kötődő, levelezőlapként, levélként vagy postacsomagként feladott, két- vagy háromdimenziós műalkotásokat, továbbá a borítékba/csomagolásba tett, bármilyen technikával készült képzőművészeti alkotásokat, legyenek azok akár rajzok, grafikák, elektrográfiák, fotók, festmények, művészbélyegek, pecsétnyomatok, művészkönyvek, objektek, egyéb műtárgyak. Kérjük, hogy mail artok díszítő funkciójául minél több olyan postai kelléket, ill. különszolgáltatást (látványos bélyegek, elsőbbségi, ajánlott) végy igénybe, melyek a látvány szerves részét képezik. A mű(vek) ne legyen nagyobb(ak) ánégyes méretűnél. Darabszám nem korlátozott.

Alkotásodat a Spanyolnátha hernádkaki, 12. Önök kerték Kertfesztiválján, december 11-én, majd december 31-én Berekfürdőn is kiállítjuk; 2012-ben pedig további kiállításokon szerepel majd.

Mivel a projekt egyik lényege a művek szándékos, sokszoros megutaztatása, arra kérünk, feltétlenül vedd figyelembe, hogy a szokásos kézbesítési határidők nem élnek, ezért alkotásaidat semmiképp ne a beérkezési határidőhöz közel eső napokban, hanem jóval korábban, és feltétlenül ajánlva (s lehetőség szerint elsőbbségivel) add fel.


Kérjük, hogy a feladó neve, címe legyen:
Nemzetközi Mail Art Művésztelep / Hernádkak / Ifjúság út 5. / 3563
Kérjük, hogy a címzett neve, címe legyen:
Saját neved / Valós Városnév / Pávai-Vajna Ferenc út 125.  / Valós irányítószám


A művek beérkezési határideje: 2011. november 20.



Kurátorok:
Bózsa Evelin, Paul ter Wal (NL); HAász Ágnes, Láng Eszter, Vass Tibor (H); Susanna Lakner (D)

A projekt támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése